Een omgevingsvergunning aanvragen

Omgevingsvergunning aanvragen

Omgevingsvergunning aanvragen: hoe werkt het?

Ga je bouwen, verbouwen of renoveren? Dit kan nooit z├│nder de juiste vergunning. Voor het bouwen, verbouwen of renoveren van een bedrijfspand heb je een omgevingsvergunning nodig. Soms is die vergunning niet nodig, maar dit is te controleren in de woonplaats waar je gaat bouwen. Een omgevingsvergunning aanvragen doe je online door in te loggen op de website van de gemeente. Soms is het ook nodig om een afspraak te maken en langs te komen.

Waarom is een omgevingsvergunning nodig?

Het is niet toegestaan om zomaar te gaan bouwen en dit is logisch verklaarbaar. Je hebt namelijk te maken met het bestemmingsplan in het gebied waar je actief bent met je bedrijf. Bedrijfsactiviteiten die jij beoefent hebben bijvoorbeeld invloed op omwonenden en ook op het milieu. Door het aanvragen van een vergunning voorkom je dat je in een later stadium te maken krijgt met bezwaren. Een omgevingsvergunning helpt je daarom problemen in de toekomst voorkomen.

Aandachtspunten van een omgevingsvergunning

Ook als ondernemer ben je verplicht om je te houden aan de wetten en regels die te vinden zijn in het Bouwbesluit 2012. Daarom is het ook logisch dat je voor je werkzaamheden, indien nodig, een omgevingsvergunning aanvraagt. Heb je plannen om je bedrijfsactiviteiten uit te breiden of wil jij je ergens met een nieuw kantoor vestigen? Dan onderzoek je hoe je dit goed aanpakt en daar hoort ook bij dat je de wetten en regels volgt die in de desbetreffende gemeente gelden.

Omgevingsvergunning aanvragen in jouw woonplaats

Heb je plannen om te bouwen, verbouwen of te renoveren? Doe dan de vergunningscheck bij de gemeente waarin je actief bent en ontdek of jij een omgevingsvergunning nodig hebt. Uiteraard is het aan jou om dit goed te realiseren, maar je kan hierbij de hulp van een professional inschakelen. Ga ook met de aannemer om tafel zitten om er achter te komen wat hij precies gaat doen. Heb je een advies nodig? Bel de gemeente en informeer geheel vrijblijvend aan welke voorwaarden jij moet voldoen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

 

Meer informatie over het aanvragen van een omgevingsvergunning vindt u bij BBAN bouwbegeleiding

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *